Svjetska premijera: Novi Jeep Wrangler

Novi Jeep Wrangler ostao je pravi terenac. I dalje ima pravu šasiju, mogućnost skidanja krova, vrata i obaranje vetrobrana. Tu je i novi 2,0 turbo-benzinac

Poslije dugo čekanja, potpuno novi Jeep Wrangler premijerno je predstavljen na Salonu automobila u Los Anđelesu.

Čuveni terenac koji je postao sinonim za sve ostale modele slične prohodnosti po bespuću, i dalje je pravo terensko vozilo sa čiličnom šasijom i brojnim off-road mogućnostima.

Zahvaljujući primeni aluminijuma u procesu izrade limenih panela karoserije, auto je lakši 90 kilograma u odnosu na prethodnika.

Za američko tržište i dalje je u ponudi Pentastar V6 benzinac zapremine 3,6 litara sa 285 konjskih snaga i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Isporučuje se u kombinaciji sa manuelnim šestostepenim ili osmostepenim automatskim mjenjačem.

Pravi novitet predstavlja druga opcija. Reč je o 2,0 turbo-benzincu sa 268 KS i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ova verzija je praktično laki hibrid, s obzirom da ima električni sistem napona 48 volti i starter sa kaišem koji ujedno radi i kao generator struje.

Pored ova dva benzinca planirano je uvođenje i 3,0 dizelaša.

Kao što smo i očekivali, kupcima će na raspolaganju brojne verzije modela sa dvoja i četvora vrata. Biće to hardtop sa tvrdim krovom kao i soft top sa mekim krovom i pokretanjem na struju.

Osim što će i tvrdi krov moći da se skine, Wrangler će imati opciju skidanja vrata ali i čuveno obaranje vjetrobranskog stakla.

Paketi opreme su Sport, Sport S, i Rubicon u verziji sa dvoja vrata, odnosno Sport, Sport S, Sahara, i Rubicon za model sa četvora vrata.

Prodaja najnovijeg Jeepa Wrangler počinje već u januaru u Sjedinjenim državama.

(NN/magazinauto.com)


Komentariši