Seat Mii prvi model VW grupacije koji ostaje bez SUS motora

Seat Mii je dobio čast da bude prvi model španskog brenda koji će dobiti potpuno električni pogon. I to sa solidnim zakašnjenjem u odnosu na svoje “blizance”, VW Up! i Škodu Citigo.

Pokreće ga elektro-motor snage 61 kW (83 KS) i 212 Nm, a sa jednim punjenjem baterije kapaciteta 36,8 kWh može da pređe oko 260 kilometara po novim, realnim WLTP standardima.

auto-magazin-srbija-seat-mii-electricSeat navodi i da je vrlo bitno to što Mii Electric od 0 do 50 km/h ubrzava za 3,9 sekundi, čime je omogućeno lako i bezbedno prestrojavanje u gradskoj vožnji.

Međutim, ono što predstavlja prekretnicu unutar grupacije je činjenica da će Seat Mii postati ujedno i prvi aktuelni model koji će u potpunosti izgubiti motore sa unutrašnjim sagorevanjem.

auto-magazin-srbija-seat-mii-electricDrugim rečima, biće dostupna samo električna verzija, koja će se, za početak, prodavati u Nemačkoj, Holandiji, Norveškoj, Francuskoj, Španiji, Austriji, Velikoj Britaniji, Švajcarskoj, Italiji, Belgiji, Danskoj, Finskoj i Švedskoj.

Proizvodiće se u Bratislavi, u Slovačkoj, a prve isporuke kupcima se očekuju do kraja ove godine.

auto-magazin-srbija-seat-mii-electricauto-magazin-srbija-seat-mii-electricauto-magazin-srbija-seat-mii-electricauto-magazin-srbija-seat-mii-electricauto-magazin-srbija-seat-mii-electric

Komentari


Komentariši