Prodaje se polovan set točkova za Bugatti Veyron za 100.000 dolara

Svi znamo koliko su Bugatti automobili skupi, brzi i rijetki, pa i da njihovo održavanje košta pravo bogatstvo. Jedan oglas na eBay-u dao nam je još bolji uvid u to koliko su djelovi za Bugattija vrtoglavo skupi.

Naime, neko je oglasio prodaju seta točkova sa gumama za Bugatti Veyron po cijeni od 100.000 dolara. Iako ova cifra nama izuzetno para uši (set točkova kao BMW “sedmica”!), ovaj set je još i jeftin ako se uzme u obzir da će vam francuski proizvođač naplatiti isti čak 150.000 dolara.

Individualni prodavac navodi još da su ovo autentični OZ Racing naplatci razvijeni baš za Bugatti Veyron i dolaze sa fabričkim Michelin gumama na kojima je još 85% korisnog sloja.

Zanimljivo je da Michelin navodi da je moguće promijeniti samo dva seta pneumatika prije zamjene točkova na Veyronu, kako bi se garantovao integritet pri velikim brzinama. A vjerovali ili ne, kada Veyron vozite punom brzinom gume vam mogu trajati svega 15 minuta! Sva je sreća pa ćete ostati bez goriva nakon 8 minuta.

Znači nakon dva sprinta od po 15 minuta moraćete sebi da kupite jedan ovakav set, a prije toga 4 gume za koje Michelin traži oko 42.000 dolara. U prevodu, za pola sata vožnje Bugattija maksimalnom brzinom pripremite oko 200.000 dolara.

(CGauto)


Komentariši