Premijera: Cupra Leon do stotke stiže za 4,8 sekundi!

Stigao je i drugi model Seatovog podbrenda Cupra. Leon po prvi put nosi ovaj znak, što je i logično posle predstavljanja potpuno nove generacije ovog modela.

Auto-magazin-Srbija-Cupra-Leon

Mnogi komentarišu da je vizuelno čak atraktivniji od Golfa. O ukusima se ne raspravlja ali ovaj put moramo da se složimo. Jedino što je izvesno je činjenica da kvalitet materijala u unutrašnjosti neće biti bolji kod Španca.

Auto-magazin-Srbija-Cupra-Leon

Suština modela Cupra Leon je svakako u njegovim performansama. Kupcima će biti dostupne čak tri varijante. Prva je 2,0 TSI sa 245 KS i 370 Nm. Sredinu predstavlja isti motor ali sa 300 KS i 400 Nm. Najjača varijanta imaće 310 KS i 400 Nm, ali će biti rezervisana isključivo za karavan.

Auto-magazin-Srbija-Cupra-Leon

Kao i do sada, hečbek ima prednji pogon, dok je za karavan rezervisan pogon na sva četiri točka. Za sada nisu izneti podaci o performansama modela Leon Cupra ali je potvrđeno da će jedna od verzija do stotke stizati za 4,8 sekundi!

Auto-magazin-Srbija-Cupra-Leon

I to nije sve! Za Cupra Leon je predviđena i plug-in hibridna varijanta. Reč je o 1,4 TSI motoru koji u kombinaciji sa elektro-motorom postiže ukupno 245 KS i 400 Nm. Baterije su kapaciteta 13 kWh, a na struju može da pređe pedesetak kilometara.

Auto-magazin-Srbija-Cupra-LeonAuto-magazin-Srbija-Cupra-LeonAuto-magazin-Srbija-Cupra-Leon

Komentari


Komentariši