Francuski buldog pao sa šestog sprata na Dodge Challenger i preživio

Kažu da mačke imaju devet života. Međutim, možda ih imaju i francuski buldozi…

Vinston je pao sa šestog sprata zgrade na Menhetnu, prošao kroz „šiber“ na krovu parkiranog automobila – i preživio! Ne samo što je preživio, već je prošao bez ozbiljnijih povreda.

Incident se desio prošlog vikenda, i istog momenta je postao viralan, jer su očevici postavljali snimke na društvene mreže.

Čovjek koji je stajao pored parkiranog Dodge Challengera je čuo glasnu lomljavu i vidio je kako se krovni prozor rasprskava u komadiće. Šok je nastupio kada je na sjedištu u kabini automobila vidio psa.

Riječ je o francuskom buldogu koji je pao sa šestog sprata zgrade. Sirota životinja je bila srećna da joj pad ublaži staklo i sjedište automobila. Da je aterirao samo nekoliko centimetara pored, pad bi bio fatalan.

Ubrzo se javila vlasnica psa, koja je objasnila šta se desilo. Bila se upravo vratila iz šetnje s Vinstonom, kada ga je otkačila s povoca, prije nego što su ušli u stan. On je otrčao do krova i skliznuo sa strmine.

Dobre vijesti su da će s Vinstonom biti sve u redu. Odveden je kod veterinara, gdje je stavljen u komoru s kiseonikom, a sanirana mu je posjekotina. Po očevicima, vlasnica se posjekla daleko ozbiljnije kada ga je prihvatala kroz razbijen krovni prozor.

“Pravo je čudo da je živ“, rekla je.

Što se tiče vlasnika Challengera, on navodno nije povjerovao u priču da mu je „leteći“ pas slomio „šiber“ i preživio, ali se uvjerio kada je pogledao video sa bezbejdnosnih kamera. Čovjeku je bilo drago što pas nije izgubio život.

AutoRepublika


Komentariši