Da li je ovo Lamborghini sa petoro vrata?

Na samo smo tri dana od zvaničnog predstavljanja drugog SUV modela kompanije Lamorghini. Urus će imati svoju premijeru u ponedjeljak, 4. decembra, i trebalo bi da postane najprodavaniji model kompanije u narednih nekoliko godina, i da osvoji američko i kinesko tržište.

Ali šta će nam sljedeće pripremiti proizvođač iz Sant’Agata Bolonjeze? Sudeći po izvještajima od oktobra prošle godine, Lamborghini razmatra predstavljanje svog četvrtog modela početkom sljedeće decenije, performantnog sedana sa petoro vrata.

Na internetu se pojavila render fotografija koja otkriva mogući izgled novog modela, a inspirisan je koncept vozilom Estoque i Urusom. Ako ovaj projekat bude odobren, automobil će najvjerovatnije biti baziran na MSB platformi, koja podupire i modele Porsche Panamera i Bentley Continental GT. Konačna odluka tek treba da se donese, a u igri su još i druge ideje za automobile, poput vozila koje će biti inspirisano modelom Miura. 

Na kraju, da li će se limuzina sa petoro vrata proizvoditi ili ne, zavisi i od uspješnosti Urusa na tržištu. Jednostavno rečeno, ako on kompaniji donese dovoljno novca za aktivnosti istraživanja i razvoja, velike su šanse da će sedan ugledati svjetlost dana. 

Ako to bude slučaj, budući da će deliti platformu sa modelom Panamera, ispod njegove haube će se naći biturbo V8 agregat zapremine četiri litara, koji se nalazi i u Urusu, a on će biti povezan sa osmostepenim automatskim mjenjačem. Agregat će proizvoditi oko 600 konjskih snaga i time će ovaj model postati jedan od najbržih limuzina na planeti.

(OmniAuto)


Komentariši